A weboldal fejlesztése a
TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR pályázat keretében
az Európai Unio támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

  CSALÁDTÖRTÉNETI LAPOK – SÚGÓ  

A Családtörténeti lapok

A Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár portáljának Családtörténeti lapok részét a középső főmenüsor CSALÁDTÖRTÉNET menüpontjából lehet elérni.
Belépés után azt oldal képe megváltozik a középső fő menüsor elemei a következők lesznek:
NYITÓLAP – visszatérés a portál nyitólapjára
SZABÁLYZAT – a Családtörténeti lapok használatának legfontosabb szabályai
KAPCSOLAT – a Családtörténeti lapok kapcsolattartójának elérhetőségei
HASZNOS – a témakör internetes forrásai
SÚGÓ – ez a dokumentum
A baloldali menüsor a már elkészített családtörténeti lapok címét és fejezeteit tartalmazza teremészetesen csak olvasható formátumban. A szerkesztéshez vagy új oldal készítéséhez a látogatónak mindenképpen regisztrálnia is kell.

Regisztrálás

Regisztrálni vagy később belépni a webportál bármeny részén lehet, akár a fő portálrészen, akár a gyermekeknek aloldalakon vagy a Családtörténeti lapok portálrészen.
A regisztráláshoz kért adatok:
A felhasználó neve (a jelenlegi hivatalos neve)
Felhasználói neve (választható név)
E-mail címe (csak valós, létező e-mail címet fogadunk el, mert a kapcsolattartásnak ez lesz az eszköze)
Jelszó / jelszó még egyszer – tetszőleges szám és betűkombináció, javasoljuk, hogy a jelszó a biztonság érdekében legalább 8 karakter hosszúságú legyen és tartalmazzon kisbetűket, nagybetűket és számokat is)
A regisztráláskor kérjük jelölje be, ha tagja a könyvtárnak. Amennyiben a Felhasználási feltételeket elolvasta és elfogadja a REGISZTRÁLOK gomb megnyomásával véglegesítheto azt.
Az adatok hibátlan kitöltése esetén a rendszer a regisztráláskor megadott e-mail címre elküldi a belépéshez szükséges aktiváló kódot az alábbi szöveggel:

Tisztelt ……!

A http://dkvk.dunakanyar.hu weboldalon Ön vagy valaki az ön e-mail címével regisztrált.
Az alábbi linkre kattintva érvényesítheti a regisztrációját:
http://dkvk.dunakanyar.hu/index.php?xxx
Köszönjük, hogy regisztrálta magát oldalunkon!


Kérjük ellenőrizze postaládáját, és klikkeljen a levélben található URL-re a regisztrálás aktiválása érdekében. Ettől kezdve minden regisztráláshoz kötött szölgáltatás használhatóvá válik.


Amennyben a későbbiekben elfelejti a megadott jelszavát a Jelszó emlékeztető szolgáltatás keretében az e-mail címének megadásával kérheti annak ismételt elküldését.


Belépés

Belépés után csak a felhasználó saját oldala látható a jobboldali területen a KILÉPÉS és a BÖNGÉSZŐ MEGJELENÉS / SZERKESZTŐI MEGJELENÉS nevű sárga alapon megjelenő váltógombokkal.
A regisztrált felhasználóknak 5 oldal áll rendelkezésükre a saját tartalmak elhelyezésére. Az egyes oldalak terjedelme azonban nincs korlátozva azok akár több 100 ezer karaktert is tartalmazhatnak.

A családtörténeti oldal szerkezete

Főlap: itt lehet elhelyezni a lap főcímét és a bevezetőt és egyéb fontos tudnivalókat. 
Történet: a család történetének vagy a fő témának részletesebb kifejtése.
Családfa: a család tagjainak fényképét, rokonsági fokozatát és legfontosabb életrajzi adatait tartalmazhatja.
Fotók, filmek: feltölthető hang, kép és videofájlok helye.
Irodalom, hivatkozások: internetese és bibliográfiai hivatkozások listája.

A szerkesztés

A szerkeszteni kívánt oldal kiválasztása után a megfelelő oldal betöltődik, ha már volt szerkesztve, akkor a legutolsó állapot szerint, ha még nem, akkor az alapértelmezett névvel és tartalommal. Minden oldal rövid szöveget tartalmaz arról, hogy ott mit célszerű elhelyezni. Ez a szöveg a szerkesztés során természetesen törölhető.
Az oldal neve szabadon megváltoztatható, azoban a hossza maximum 24 karakter lehet.
A szerkesztést szerkesztő piktogramok segítik. A piktogramok fölé érve a kurzor szövegesen is megjeleníti a jelzett funkciót. Azok a funkciók amelyek az adott helyen nem vehetők igénybe csak halványan látszódnak.

Szerkesztő funkciók

Félkövér, dölt, aláhúzott, áthúzott betűk
Balra zárt, középre zárt, jobbra zárt, sorkizárt szöveg
Alkalmazható betűtípusok és méretek
Kivágás, másolás, beszúrás, beszúrás szövegként, beszúrás Wordből, keresés, keresés és csere
Visszavonás, mégis megismétel
Link beszúrása, link megszüntetése, horgony, kép beszúrása, rendetlen kód, html forrás
Betűszín, háttérszín
Táblázat beszúrása és szerkesztése
Vizszintes elválasztó, formázás eltávolítása, vezetővonalak ki-, bekapcsolása
Alsó index, felső index
Speciális karakter beszúrása, hangulatjel beszúrása, beágyazott média beszúrása, vízszintes vonal beszúrása
Irásirány baloról jobbra, írásirány jobbról balra, Vizuális vezérlőjelej be/kikapcsolása, Nem törhető szóköz beszúrása
A szerkesztő funkciók teljes körűen a családtörténeti oldalak első két oldalán a Főoldalon és a Történet oldalon funkcionálnak. Itt minden elemet szabadon és a lehető legnagyobb változatossággal lehet szerkeszteni, alakítani. Magát a szerkesztő ablakot is a képenyő méretéhez lehet igazítani a keret jobb alsó sarkának a maegfogásával.
A keret láblécében szerkesztési információk láthatók.
Módosítások után minden esetben a RÖGZÍT gombbal lehet véglegesíteni a változtatást. Ennek elmulasztása a munka elvesztését eredményezi.

Oldalak

Főlap a cím és a tartalom ismertetésére szolgáló szöveges oldal

Történet a téma tetszőleges kifejtésére szolgáló elsősorban szöveges oldal.

A Családfa oldalon táblázatos formában lehet felsorolni a családtagokat a legfontosabb személyi adataikkal. 
Adatok: név, nem, rokonsági fok, születési és halálozási dátum, megjegyzés.
Minden névhez egy jpg kép is csatoltható, amely tallózással választható ki a számítógép hattértáráról.

A Fotók oldalon tetszőleges kép vagy hangfájl csatoltható. A fájl tallózással választható ki a számítógép háttértáráról.

A Hivatkozások oldal a család történetével kapcsolatban fellelhető irott, nyomtatott vagy kéziratos művek bibliográfiai adatait, lelőhelyeit sorolhatja fel, valamint internetes hivatkozásokat (linkeket) lehet elhelyezni más weblapokra, képekre, dokumentumokra.

Felhasználási feltételek

Egy felhasználónak csak egy családtörténeti oldala lehet. A Felhasználási feltételeket megszegő felhasználók oldalait a könyvtár rendszergazda munkakörben foglalkoztatott dolgozója módosíthatja vagy akár törölheti is. A felhasználói névvel létrejövő könyvtárak méretét a szolgáltató állítja be. Egy-egy felhasználói könyvtár maximun 100 MB helyet foglalhat.
Az elkészített családtörténeti oldalakat megőrzését és szolgáltatását a legutolsó módosítást vagy látogatást követő 12 hónapig vállaljuk. Ezt követően e-mailban kérünk nyilatkozatot az oldalak fenntartására. A szabályzatot súlyosan megszegő felhasználók oldalait minden külön értesítés nélkül azonnal töröljük.

  2019. május 21., kedd
   Konstantin napja van
e-mail

jelszóRegisztráció / Emlékeztető
Helytörténeti SzemleDunakeszi Helytörténeti Szemle 2013. májusDunakeszi Helytörténeti Szemle 2016. szeptember-decemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2014. májusDunakeszi Helytörténeti Szemle 2012. szeptemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2010. decemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2015. decemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2009. decemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2013. decemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2014. szeptemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2010. szeptemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2013. szeptemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2008. decemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2016. májusDunakeszi Helytörténeti Szemle 2011. decemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2012. májusDunakeszi Helytörténeti Szemle 2017. május-szeptemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2009. májusDunakeszi Helytörténeti Szemle 2008. szeptemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2015. májusDunakeszi Helytörténeti Szemle 2010. májusDunakeszi Helytörténeti Szemle 2011. májusDunakeszi Helytörténeti Szemle 2009. szeptemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2017. decemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2011. szeptemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2014. decemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2018. májusDunakeszi Helytörténeti Szemle 2018. szeptember-decemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2008. májusDunakeszi Helytörténeti Szemle 2015. szeptemberDunakeszi Helytörténeti Szemle 2012. december
Eddigi látogatók száma:
629013
DÓHSZK Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár
2120 Dunakeszi, Kossuth Lajos utca 6.
Telefon: (27) 341-853, (27) 351-516 Fax: (27) 351-518
Impresszum
Jogi Nyilatkozat
Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi és adatbiztonsági tájékoztató
Önéletrajz adatkezelési tájékoztató