Bemutatkozás
Nyitva tartás, elérhetőség
Katalógus
Rendezvények, hírek
Időszaki kiadványok
Könyvtárhasználat
Hasznos linkek
Fotótár
A weboldal fejlesztése a
TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR pályázat keretében
az Európai Unio támogatásával,
az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

RENDEZVÉNYEK, HÍREK

Keresés:

Dátum: Kulcsszó:  

Programajánló:

VADADI ADRIENN ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ A GYEREKKÖNYVTÁRBAN
Kulturális
Kezdet: 2017. október 11., szerda 10:00
Befejezés: 2017. október 11., szerda
Helyszín: 2017. október 11-én szerdán 10-11 óráig a DÓHSZK Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár gyermekrészlege író-olvasó találkozót szervez. Vendégünk lesz Vadadi Adrienn írónő, a Leszel a barátom? Örökké óvodás maradok! Maja barátokra lel stb. mesekönyvek szerzője. Az első mesekönyve 2013-ban jelent meg a Pagonynál. Elsősorban óvodásoknak szóló meséket írt, de A Nyomás a suliba! és a Leszel a padtársam? című könyvei már az első osztályos gyerekek számára íródott. Az író-olvasó találkozóra az előre meghívott nagycsoportos óvodás gyerekek nagy száma miatt a férőhelyek száma korlátozott.

További részletek >>

  IDŐPONTVÁLTOZÁS
Kulturális
Kezdet: 2017. október 11., szerda 11:13
Befejezés: 2017. október 11., szerda
Helyszín: Kedves Olvasók! A nagy érdeklődésre való tekintettel október 11-én szerdán a Vadadi Adrienn író-olvasó találkozó kezdési ideje megváltozott. Az első előadás 9 órakor, a második előadás 9.50-kor fog kezdődni. A szabad férőhelyek száma továbbra is korlátozott.

További részletek >>

HAGYOMÁNYOS PROGRAMOK

Olvasók napja – Író-olvasó találkozó

Minden évben május végén, június elején könyvtárunk megrendezi az Olvasók Napja programsorozatot. Ezen a napon hagyományosan a gyerekeknek is szeretnénk szolgálni egy kellemes irodalmi műsorral. Népszerű, mese vagy ifjúsági regényírókat hívunk vendégként könyvtárunkba, hogy beszéljenek a gyerekeknek az írásról, a művek születéséről. Ezek az előadások mindig nagyon sikeresek, az előadók érdekesen, sok humorral mesélnek munkájukról, a könyvek születéséről.

Népmese napja

Immár hagyománnyá váló rendezvényünk, Benedek Elek születésnapjához kapcsolódik. 2005 tavaszán a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása, hogy csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja – legyen a népmese napja.  2008-ban könyvtárunk is bekapcsolódott a népmese napjáról megemlékező intézmények sorába. Azóta minden év őszén, a nagy mesemondó születésének  évfordulóján, sor kerül a Népmese Napján tartott folyamatos mesefelolvasásra. Ezen a napon gyerekek, szülők, nagyszülők és pedagógusok mondják el legkedvesebb meséjüket a gyerekkönyvtárban.

 

Olvasó Város

Az Olvasó Város program 2007 szeptemberében vette kezdetét. Azóta minden év szeptemberében meghirdettük a játékot. Az Olvasó Város tulajdonképpen egy kampányprogram az igényes, színvonalas olvasás érdekében, a fő célunk a játékkal az olvasás népszerűsítése. Elsődleges célcsoport az általános iskolás korosztály, de a gyerekeken keresztül igyekszünk megszólítani és bevonni a felnőtteket is. A felnőtt résztvevők, amennyiben részt vesznek a játékban, kedvezményesen iratkozhatnak be a városi könyvtárba. Tudjuk, hogy az olvasás segít a tanulásban, a kikapcsolódásban, szórakozásban, sokszor menekülés a bánat, álmatlanság ellen. De ami a legfontosabb, az olvasás személyiségformáló gondolkodást, fantáziát, érzelemvilágot fejlesztő tevékenység. Ez a játék jól illeszkedik iskolai könyvtárak is feladataiba, így közösen hirdettük meg az Olvasó Város játékot. Jelentkezési pontok az iskolai könyvtárak és a városi könyvtár. Az iskolai könyvtárosok lelkesek, sokat dolgoznak a program sikeréért. A játék indulásakor plakátokon, szórólapokon, a városi tv-ben, újságokban hívjuk fel a város lakóinak figyelmét a programra. A játékban résztvevőknek a két hónap alatt egy szépirodalmi mű elolvasása a feladata, amit egy pár mondatban megfogalmazva ajánl az ajánlószelvényen. A jelentkezőket regisztráljuk, minden résztvevő kap egy sorszámot, ami az ajánlószelvényen szerepel. A sorsolásra december elején kerül sor, amikor ünnepélyes keretek között átadjuk a könyv- és vásárlási utalványokat, könyveket, DVD-ket, CD-ket. Az eltelt évek bizonyítják, hogy ez egy nagyszerű játék, nagyon sok dunakeszi olvasó, gyerek és felnőtt részvételével.

 

Őszi író-olvasó találkozó

Könyvtárunkban, ezentúl ősszel is szeretnénk megrendezni egy író-olvasó találkozót a gyermekek részére.

Könyvtárbemutató foglalkozások, könyvtári órák

Annak érdekében, hogy minél több óvodás, iskolás gyermek megismerkedjen könyvtárunkkal, könyvtárbemutató foglalkozásokat és könyvtári órákat tartunk a Gyermekrészlegen. Célunk, hogy a gyermekek szívesen járjanak könyvtárba, tájékozottak legyenek a könyvtár rendeltetéséről és később rendszeres olvasókká váljanak.

Kedves Pedagógusok!

Az elkövetkezendő időben is szeretettel várunk előzetes időpont egyeztetés alapján óvodai és iskolai csoportokat, osztályokat a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár Gyermekrészlegében. Olvasótermünkben 15-20 gyermek tud kényelmesen egyszerre helyet foglalni és részt venni a közös munkában.

Célunk, hogy a gyerekek életkorának megfelelően játékos formában megismerkedjenek a könyvtárunkkal.

A könyvtári óráink során az önálló könyvtárhasználat megalapozása, olvasóvá nevelés a legfőbb célunk. Könyvajánlással, dokumentum típusok megismertetésével, korszerű in­formációhordozók használatával, a könyvtár helyszíneinek megismertetésével érjük ezt el.

Foglalkozásaink során megismertetjük a gyerekeket a könyvtári renddel, a könyv részeivel, a számítógépes katalógus fogalmával, használatával. Lehetőséget adunk a beiratkozásra, könyvkölcsönzésre.

 

Kézműves foglalkozások

Márciusi kézműves foglalkozás

Augusztusi kézműves foglalkozások

Decemberi kézműves foglalkozás

Pályázatok

Gyengénlátóknak
  2017. október 20., péntek
   Vendel napja van
     
e-mail

jelszóRegisztráció / EmlékeztetőMárton és Micike a tűzoltóknálRontásűzők 3. A tündérködA járművekBálnák és delfinekKeresd meg a repülőkön és a repülőtereken!A holdbeli csónakosT-rexMilyen lepke ez?Amikor a nyulak még tudtak repülniCsillám a jégpóniMenjünk át a zebrán!
Eddigi látogatók száma:
74147
Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár
2120 Dunakeszi, Kossuth Lajos utca 6.
Telefon: (27) 341-853, (27) 351-516 Fax: (27) 351-518
Impresszum
Jogi Nyilatkozat